keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Tutkitusti karvakorva

Salsa alkoi 1,5 viikkoa sitten ravistella aika ajoin päätään ja riiputtaa oikeaa korvaansa. Välillä ravistelua oli enemmän, välillä vähemmän, mutta lopulta katsoin parhaaksi viedä koiran lääkäriin, koska epäilin korvatulehdusta. No, siellä mitään tulehdusta ollut, kunhan muutama karva sojottaa ristiin rastiin syvällä oikeassa korvakäytävässä. Ensiavuksi saimme korvahuuhdetta tarpeen mukaan käytettäväksi. Salsa antoi hienosti tutkia korvat, kun lääkäri antoi neidin ensin nuuhkia kaikki käyttämänsä välineet. Hieno koira! Samalla reissulla kävimme vaa'alla ja paino on tippunut kilon viimekertaisesta (nyt 17,5 kg). Juoksun jälkeen ruoka ei aina oikein maistu ja kai se sitten näkyy vaa'allakin.

Agilitykurssia on enää yksi kerta jäljellä. Meidän kurssimme jäi vähän tyngäksi, kun pääsemme mukaan vain neljään kertaan. Enimmäkseen olemme treenanneet erilaisia ohjauskuvioita muutaman esteen sarjoilla. Kovin on maailma muuttunut, sillä kun itse olen viimeksi alkeita opettanut, koirille opetettiin ensin yksittäiset esteet ja vasta sen jälkeen alettiin miettiä ohjausta. Mutta hyvin tämä näin on sujunut. Harmi, ettemme voi nyt jatkaa agilityä, sillä itselläni on sekalainen määrä iltamenoja tulossa kevään edetessä, joten emme luultavasti pääsisi joka kerta paikalle.

Salsa on valittu mukaan SBPKY:n HC-projektin silmäpeilaukseen. Peilauspäivä ei ole vielä tiedossa, mutta toukokuussa sitten menemme Helsinkiin antamaan oman panoksemme tutkimukselle - ja DNA näytteen myös. Nina kehotti myös menemään lonkka- ja kyynärkuvauksiin pikapuoliin, joten otamme myös sen lähiviikkojen ohjelmaan. Sittenpä sekin asia on hoidettu.

Ilmoitin Salsan Mynämäen ja Rauman näyttelyihin toukokuussa. Tällä kertaa vahingoista viisastuneena netin kautta, niin varmasti menivät perille :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi, kun etsin kasvattajan penneistä "kuvauksia". Koulutusohjaajasi onkin varmaan jo neuvonut, että räminätölkeillä yms. säikyttely kannattasi jättää pois koiran itsevarmuuden parantamiseksi. Sen sijaan lenkkisuraa kavereista, joiden kanssa saa nujuta sydämensä kyllyydestä ja aktivointia+virikkeistämistä ohjaajan taholta, kun lenkeillä tekemisen puutetta. Mukavaa kevättä hienon koiran kanssa! T: Riki & co.