maanantai 30. elokuuta 2010

Leiriviikonloppu takana

Salsa täyttää tänään 2 v. Mihin ihmeeseen aika oikein kuluu?

Viikonloppu vierähti Salsan kanssa leirillä Mustialassa. Koossa oli melkoinen joukko No-How'n ja Eloketun ötököitä. Etukäteen ajattelin, että olisi kiva kokeilla vähän kaikenlaista, mutta lopulta leiritreenimme koostuivat tokosta ja jäljestyksestä.

Aloitimme lauantaina tokokentällä. Kouluttajana oli Kortteen Merja. Jokainen ryhmäläinen sai miettiä ongelman, johon halusi apua. Salsa osaa tällä hetkellä monenlaisista liikkeistä jotain (muttei mitään täydellisesti ;) ja päätinkin sitten, että olisi hyvä saada vinkkiä kontaktin ja motivaation parantamiseen. Teimme seuraamista, käännöksiä ja luoksetulon. Sain ohjeeksi puuttua koiran 'tupakkataukoihin' eli kun treenataan, ei nuuskita ja koiraa voi/pitää kieltää nuuskimisesta. Kokeilemisen arvoinen idea on myös laittaa koira vaikka paikkamakuuseen siksi aikaa, kun kouluttaja antaa palautetta. Salsan perusasento saisi olla myös aavistuksen taaempana - tai ei ainakaan yhtään edempänä. Salsalla on perusasennossa etutassut minun varpaitteni tasalla. Liikkeet menivät meiltä ihan ok ja reippaasti, mikä oli tällä kertaa tavallaan harmi, mutta sain kuitenkin muitten suorituksista hyviä vinkkejä.

Lauantai-iltana pääsimme sitten jälkimetsään. Tein Salsalle märkään sammaleiseen maastoon n. 100 m pitkän jäljen, jossa vuorottelivat makupalat ja tyhjät askeleet niin, että pisin tyhjä väli oli 20 askelta. Jälki vanheni reilut puoli tuntia. Salsa jäljesti hienosti parin muinaisen pentujäljen tuomalla kokemuksellaan(!). Namit selvästi sotkivat jäljestystä, mutta koiruus ei häiriintynyt perässä kävelevästä kouluttajasta, tämän kännykästä tai tiellä seuraavista ryhmäläisistä. Hieno koira! Tiellä kokeilimme vielä kiinnostusta keppeihin ja kouluttajan ensin heiluteltua keppiä ja tiputettua sen tielle, Salsa poimi kepin suuhunsa, joten hyvässä alussa ilmaisupuolikin on.

Sunnuntaina lähdimme sateiseen metsään heti aamulla. Nyt tein sammaleiseen maastoon reilut 200 m pitkän jäljen, jossa pisin tyhjä väli oli 50 askelta. Jälki vanheni n. 45 min. Taas namit sotkivat jäljestystä, mutta tyhjillä pätkillä jälki selvästi imi Salsan mukaansa. Lopussa ollut keppi ei nuuhkaisua enempää neitiä kiinnostanut, vaan se seurasi pois metsästä samaa reittiä, mistä olin itse harpponut.

Saimme siis jäljestyksen jo parilla treenillä tosi hyvään alkuun. Tästä on tarkoitus jatkaa ottamalla jäljelle keppejä ja namipurkkeja niitten alle. Innostusta keppeihin haetaan myös keppileikeillä tiellä ja nurmikolla.

Ehdimme tehdä myös esineruutua. Salsa kyllä löysi esineitä ja teki töitä koko ruudun alueella (25 x 50 m), muttei suostunut tuomaan ainuttakaan vierasta esinettä. Pitää siis treenata vierailla esineillä. Myös koiran intoa etsimiseen/esineisiin pitäisi saada nostettua.

Olen tosi tyytyväinen viikonloppuna saamiimme oppeihin ja vinkkeihin. Nyt sitten vain treenaamaan niin kauan kuin motivaatio on korkealla ja etteivät opit unohdu.

Ei kommentteja: