maanantai 8. elokuuta 2011

Näyttelijän paluu

Olin Salsan kanssa näyttelyssä edellisen kerran melkein vuosi sitten. Typy kun täytti elokuun lopussa 2 v ja ajattelin, että on turha viedä avoimeen luokkaan juuri ikärajan saavuttanutta koiraa. Tänä vuonna sitten joko tuomari tai näyttelypaikka on ollut jarruna ja pääsimme ensimmäisen kerran kehään vasta eilen Salon ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina oli Anna Redlicka.

Tervuja oli ilmoitettu mukaan 8 (5 + 3). Itseäni jännitti jonkin verran, koska jouduin esittämään koiran itse eikä Salsa ole parhaimmillaan, kun 'äiti' on mukana kehässä. Mukana ollut poikani ei myöskään välttämättä herätä koiran kiinnostusta kehdän laidalla seistessään ja kävellessään. AVO-luokassa oli Salsan lisäksi Kuunsirpin Theme Song, kolmas narttu kilpaili JUN-luokassa.

Salsaakin vähän jännitti koko touhu ja oma häkki tuntui tosi mukavalta paikalta. Kehässä meillä meni kuitenkin hyvin ja Salsan tulokseksi tuli ERI1 ja SA. PN-kehässä meitä oli kaksi (mutten tiedä kumpi nartuista siellä kanssamme oli...). Tuomari valitsi Salsan parhaaksi nartuksi ja näin Salsa sai viimeisen SERTinsä. Saimme jatkaa saman tien ROP-kehässä junnu-uros Kiosan's Qeysir'in kanssa. Pari kierrosta reipasta ravia kehän ympäri ja tuomari tuli ROP-ruusuke kädessä onnittelemaan minua :)

Anna Redlicka:
Correct in type, strong bitch, correct head, bautiful neck, good body. Very good mover.

Koska ryhmäkehä alkoi vasta iltapäivällä, päätimme käydä välillä kotona lataamassa akut. Äkkiäkös sitä nyt Maskun ja Salon väliä ajelee... Ajattelin kyllä, että käynti ryhmäkehässä saattaa hyvinkin jäädä yhden kierroksen mittaiseksi, mutta eipä noita mahdollisuuksia isoon kehdään niin usein kohdalle osu, että tilaisuuden voisi jättää käyttämättä. Ryhmän arvosteli oma tuomarimme, joka ennakkoarvostelussa ohittikin omat rotunsa kokonaan. Isossa kehässä Redlicka poimi ensimmäisenä jatkoon Salsan ja koska jatkoon pääsi vain neljä koiraa, sijoitus oli jo varma. Salsa sijoittui lopulta ryhmän kolmanneksi. Ryhmän voitti kaunis shelttinarttu.

Paluu kehään oli siis melkoisen upea. Ensi lauantaina on kesän toisen näyttelyn vuoro Turun Elonäyttelyssä. Saa nähdä, jäävätkö tämän vuoden näyttelyt näihin kahteen vai innostummeko lähtemään vielä johonkin.

Nyt kun tarvittavat sertit on koossa, pitäisi varmaan alkaa miettiä, millä keinoin koiralle saisi koetuloksen.

Ei kommentteja: