keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Toko-kurssille

Olemme Salsan kanssa menossa parin viikon kuluttua alkavalle tottelevaisuuskurssille. Mietin taas, kumpaan mennä, tokoon vai agilityyn, mutta valitsin sitten tuon tokon, koska siitä saamme tekemistä kotiinkin. Tahtoo meinaan mennä pelkäksi vanhojen asioitten kertaamiseksi tuo oma harjoittelu: uusien juttujen mukaan ottaminen on vaikeaa... Olemme kyllä päässeet käymään TKK:n koulutuksissa ja nyt ne siirtyivätkin sunnuntai-aamuille, joten meidät nähdään siellä jatkossakin. Salsa vain tuntuu olevan niin oppivainen ja minä itse niin kokematon, että eväät loppuvat aina kesken ennen seuraavaa koulutuskertaa.

Viime kerralla muuten Salsa murisi, kun tehtiin luoksepäästävyyttä :( Ei siis mennyt oma-aloitteisesti moikkaamaan kouluttajatätiä, vaan jäi pienen matkan päähän ja murisi, kun täti ojensi kättään nuuhkittavaksi. Samperin kakara. Kävi kyllä sitten nuuhkaisemassa, kun täti sorkki sormellaan maata ja antoi vähän silittää kuonosta. Ilmeisesti tässä täytyy ottaa tiukka linja ja koira käskyn alle eikä antaa sen tehdä itsenäisiä päätöksiä siitä, kuka moikkaa ja kuka ei. Näyttelyissä ei ole ollut koskaan ongelmaa, mutta siinähän Salsa on ollut tavallaan käskyn alla ja olen pidellyt sitä joskus kevyesti pannastakin paikoillaan, jolloin vaihtoehtoja ei ole ollut. Silti itselläni on nyt takaraivossa pieni peikko siitä, että se paineen alla vielä joskus rähähtää tms... Toisaalta taas itse pidän siitä, ettei koira ole heti vieraitten kaveri enkä edes halua Salsan tunkevan jokaisen vastaantulijan syliin ja rapsuteltavaksi.

Sunnuntaina kävimme taas Onia kannustamassa ATT:n kisoissa. Salsa oli ihmeissään, kun muka-tuttuja ihmisiä tuli moikkaaman (Sanna ja Heikki), mutta antoi kuitenkin Heikin silittää, kun en antanut vaihtoehtoja. Vieras paikka oli ihan ok, eikä sitä tarvinnut ihmetellä. Jopa makupalat kelpasivat.

Olen nyt (viimein) ottanut Salsan mukaani juoksulenkille. Lenkkeilyssäni on ollut taukoa ja kun viime viikolla lähdimme kävelylle, huomasin olevani lenkkivarusteissa ja pistinkin hölkäksi. Hienostihan se sujui ja oli paljon mukavampi juosta kaverin kanssa kuin yksin. Vauhtiakin tuli lisää, jotta sain Salsan edes jotenkin ravaamaan kävelyn sijasta. Mutta kovin se koira osaa kävellä ;)

Ei kommentteja: