keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Tokokurssi alkoi

Eilen oli tottelevaisuuskurssin ensimmäinen kerta. Meitä oli paikalla vain kolme koirakkoa. Kouluttajana on Elina Jänesniemi ja ainakin minut Elina vakuutti osaamisellaan. Illan aiheina olivat perusasento eri kulmista, lyhyt seuraaminen ja paikallaolo. Eli meille tuttuja juttuja. Olin varautunut nakinpaloilla ja parilla eri lelulla.

Vähän jänskätti, miten Salsa toimii taas uudessa paikassa. Salsa kuitenkin teki, mitä pyysin, tosin vaatimattomammalla teholla. Lähti kuitenkin leikkiin mukaan ja söi makupalat. Eli huonomminkin olisi voinut olla (ja on joskus ollutkin). Elina huomasi heti, että Salsa paineistuu hiukan hallista, muista koirista sekä hänestä. Eniten taisi vaikuttaa Elinan läheisyys. Paineistuminen sitten näkyi hitautena. Ärsytti, kun tiesin koko ajan, että koira kyllä osaa, mutta ei pysty tekemään omalla tasollaan. Elina kehotti nyt käymään paljon erilaisissa paikoissa ja etenkin hälinässä leikkimässä ja tekemässä yksinkertaisia juttuja (kauppojen edustat, parkkihallit yms), jotta Salsa saa lisää varmuutta. Lisäksi ihan perusjuttuja pitää muistaa kehua super-paljon kotonakin. Tätäkin kautta koiran varmuus tehdä asioita lisääntyy. Eli perusasentoa kehutaan joka kerta, mikä kieltämättä on jäänyt tekemättä, koska se on jo niin itsestään selvä.

Tänään sitten jo kävimmekin Myllyn parkkihallissa leikkimässä ja tokoilemassa. Vaatinee useita käyntejä ennen kuin liikkuvat autot ja ihmiset lakkaavat viemästä huomiota tekemisestä. Salsa ei kuitenkaan missään vaiheessa jäätynyt.

Ei kommentteja: