torstai 23. huhtikuuta 2009

Kentällä asti - viimeinkin

Eilen viimein sain aikaiseksi lähteä Salsan kanssa TKK:n kentälle koulutukseen. Jostain syystä kynnys osallistumiseen on ollut iso. Nyt jälkeenpäin tietysti on helppo ihmetellä, miksi ihmeessä...

Illan aiheina olivat maahanmeno ja luoksetulo. Salsa oli ensimmäistä kertaa kentällä ja vähän ihmeissään kaikesta. Oli melkoisen työn takana saada koiran huomio herätettyä. Ensin tehtiin maahanmenoa, mikä on edelleen meillä työn alla eikä edistymistä liikkeen kanssa ole juurikaan tapahtunut. Salsa kyllä menee maahan, mutta avustan sitä kädellä melkoisesti. Myönnän, etten oikein ole edes yrittänyt päästä käsiavusteesta eroon, vaikka hyvin voisin niin tehdä eikä se edes luultavasti vaatisi kuin parin illan treenin.

Luoksetulo otettiin ensin niin, että koira tuli eteen. Salsa teki ihan hyvin ja niin kuin osaa. Tuli ensin hiukan vinoon, mutta korjasi hyvin, kun otin askeleen taaksepäin ja toistin käskyn. Näin käy meillä usein ja tässä piileekin vaara, minkä kyllä olen itsekin tajunnut, että Salsa alkaa mieltää tuon minun pakittamiseni liikkeeseen kuuluvaksi. Eli nyt pitäisi pikkuhiljaa saada neiti itse korjaamaan asentoaan. Tai ihan aluksi häivyttää makupalat pois vasemmasta taskusta, sillä asento on aina vino vasemmalle...

Seuraavaksi teimme ohituksia ja pujottelua toisten koirakoiden ympäri. Salsaa ujostutti eikä kontakti meinannut pysyä millään. Vaatii siis lisää treeniä.

Lopuksi vielä vauhdikas luoksetulo niin, että kouluttaja piti koiraa paikoillaan. Ei ongelmia tässä.

Kovin paljon emme 45 min aikana ehtineet ja meillä Salsan kanssa tuntui olevan suurin piirtein homma hanskassa. Kouluttajan keskittyessä muihin pareihin, puuhailimme omiamme ja Salsa jaksoi tehdä töitä hyvin keskittyen tekemiseen eikä ympäristöön.

Tänään kävimme taas katselemassa jalkapalloa kahden ottelun verran. Salsa on kiva ottaa mukaan melkein mihin tahansa, koska se on niin rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa. Tuttu pk-harrastaja, joka tapasi Salsan ensimmäistä kertaa tänään, kehuikin paitsi typymme ulkonäköä, myös luonnetta. Ja oikeassa oli :) Salsa on aktiivinen kun jotain tehdään, mutta jos mitään ei tehdä, se rauhoittuu katselemaan, mitä ympärillä tapahtuu ja menee lopulta lepäämään. Saalisviettiä tosin tuntuu olevan melkoisesti, sillä kyytiä saavat niin polulla poikittain lojuvat kävyt, joiden kimppuun pitää hyökätä, kuin tuulen kuljettamat lehdet tai lentelevät perhoset. Tänäänkin Salsa hyppeli ja juoksenteli metsässä edes takaisin sitruunaperhosen perässä.

Ei kommentteja: