lauantai 8. elokuuta 2009

Aiheita ylpeyteen \o/

Suuntasimme Salsan ja Topiaksen kanssa aamulla aikaisin kohti Tuomarinkartanoa. Ja taas migreeni häiritsi reissua >:( Pääsimme hyvissä ajoin perille ja löysimme muut nowhowlaiset telttakatoksesta, jonne mekin leiriydyimme. Kehän alkuun oli yli tunti aikaa, joten ulkoilutin Salsan ja sitten vain odottelimme.

Junnunarttuja oli 19, mukana Veeraa lukuun ottamatta kaikki Salsan siskot eli Emma, Cami ja Regina. Yllätyin, kun muut siskot olivat selvästi karvattomampia kuin Salsa. Topias avusti kehän laidalla ja Salsa esiintyi tosi hienosti. Tuomari kirjoitti numeromme muistiin heti ensi vilkaisulla ja yhteisliikkeen jälkeen nyökytteli meille hyväksyvästi, joten arvasin, että Salsa miellytti Willemine van Deijl'in silmää. Salsan vuoro oli kolmanneksi viimeisenä, joten vein sen takaisin häkkiin lepäilemään ja seurasin kehää. Ennen meitä vain kolme narttua sai ERIn. Siskojen EH:t taisivat tulla juuri karvattomuuden takia. Vaikka etukäteen hieman jännitin, miten Salsa esiintyy, niin eipä tuo olisi paremmin voinut käyttäytyä. Neiti seisoi paikoillaan eikä väistänyt tuomarin kosketusta yhtään. Liikkeetkin sujuivat loistavasti, sillä Salsa ravaa todella kauniisti vierellä löysässä hihnassa ja sitä on ilo esittää reippaassa vauhdissa. Topiaskin ensikertalaisena osasi hyvin avustaa kehän laidalla. Salsa sai erinomaisen ja oli numeronsa perusteella kilpailuluokassa viimeisenä, mutta tuomari nosti Salsan jo ennen liikkeitä ykköseksi eikä sijoitus siitä enää mihinkään muuttunut. Loistava luokkavoitto siis Salsalle! Eipä olisi voinut paremmin enää mennä :) Teltalla Nina sitten poksautti päivän ensimmäisen skumppapullon auki.

11 months, complete scissor bite. Well constructed female. Short body, good substance. Excell. in type, good coat. Well shaped head, excell. expression. Good paralell. flat cheeks. Chiselled muzzle, excell. mask. Dark almond shaped eyes, well set ears. Nice neck, good topline. Well developed chest and forechest. Good croup & tail. Well angulated in front & behind. Stands well. Good bone & temperament. Excell. mover.

11 kuinen, täydellinen saksipurenta. Hyvärakenteinen narttu. Lyhyt runko, hyvä olemus. Erinomaista tyyppiä, hyvä turkki. Hyvänmuotoinen pää, erinomainen ilme. Hyvät litteät posket. Meislautunut kuono, erinomainen maski. Tummat, mantelinmuotoisen silmät, hyvinasettuneet korvat. Hyvä niska, hyvä ylälinja. Hyvin kehittyneet rinta ja eturinta. Hyvä lantio ja häntä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Seisoo hyvin. Hyvä luusto ja temperamentti. Erinomainen liikkuja.

Edessä olivat vielä paras narttu -kehä, parhaan juniorin valinta ja lisäksi Nina otti meidät mukaan Pötyn jälkeläisryhmään. Joutessani pääsin avoimen luokan narttujen kilpailuluokkaan Riesan hihnanpäähän. Riesa käyttäytyi hienosti, mutta oli kieltämättä erilainen esitettävä kuin tuttu Salsa.

Paras narttu -luokan sijoituksista kilpaili 23 narttua, joten tiesin melkein jo ennalta, ettei junnunartulla voi olla kovin paljon mahdollisuuksia pärjätä eikä tuomari(Marie-Francoise Berton-Sarlat) Salsaa jatkoon nostanutkaan. Kauneimmaksi tuomari valitsi veteraaniluokan voittajan.

Jälkeläisluokassa sen sijaan tuomari nosti 'bikiniasuisen' Pöty-äidin kanssa esiintyneet Frodon, Rinsessan, Salsan ja Nemon rodun parhaaksi jälkeläisryhmäksi. Jes, hienoa Pöty-äippä!

Salsa pääsi vielä illalla isoon kehään kilpailemaan rop-juniorin tittelistä. Tuomari valitsi kuitenkin uroksen ROP:ksi ja uros oli myös BIS-juniori. Salsa alkoi olla jo aika uupunut pitkästä päivästä, vaikka olikin nukkunut pitkään häkissään. Se ei kuitenkaan vieraassa paikassa suostunut juomaan mitään, vaikka päivä oli tosi kuuma ja kun laitoin häkkiin vähän ruokaa, Salsa nosteli peitonkulman ruoan päälle.

Väsymyksestään huolimatta Salsa esiintyi loppuun saakka hienosti ja sitä oli ilo esittää. Pötyn jälkeläisryhmä oli lopulta näyttelyn kaunein ja pääsimme vihdoin, kymmenen tunnin urakan jälkeen lähtemään kohti kotia. Salsa ei tosin olisi enää halunnut lähteä teltalta mihinkään, kuusi kehäreissua olivat selvästi tehneet tehtävänsä. Pelkäsi ressukka joutuvansa jälleen takaisin kehään...

Kaiken kaikkiaan päivämme oli onnistunut. Olen tosi ylpeä Salsasta ja siitä miten se esiintyi kuin ammattilainen kerta kerran jälkeen: seisoi pitkiä aikoja liikkumatta ja tarkkaavaisena, ravasi kauniisti ja iloisena vierelläni ja oli niin unelmakoira kuin olla voi.

Tästä on mukava jatkaa parin viikon kuluttua Nokialla :)

2 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Super onnittelut hienolle koiralle ja omistajalle!!
Terv. Sanna ja Oni

Pauliina kirjoitti...

Suuret onnittelut sisko-Salsalle!:) Salsa suuri lupaus!