keskiviikko 5. elokuuta 2009

Paluu normaalielämään

Juoksusta selvittiin kunnialla. Kyllä on ollut mukavaa saada tuttu Salsa jälleen takaisin. Viime viikolla mietin, mistä ihmeestä voin tietää, koska koirat voi taas jättää valvomatta samaan tilaan. Muutos tapahtui lopulta yhdessä yössä: vielä illalla Salsa oli niin ihana Morriksen mielestä, mutta aamulla Salsa jo pöllytti Morrista eikä neiti enää tuoksunutkaan ihanasti. Myös Salsan ajatukset ovat jälleen suuntautuneet enemmän laumaan kuin sen ulkopuoliseen maailmaan.

Lauantaina on erikoisnäyttely ja aloitimme valmistautumisen eilen. Talomme nurkilla on runsaasti mustikoita ja metsä vilisee marjastajia. Aamuisin saamme tehdä lenkkimme kaikessa rauhassa, mutta kaikkina muina aikoina mummoja riittää kompastumiseen asti. Yritän katsella ja kuunnella, onko metsässä muita liikkuja, mutta aina joskus Salsa saa vainun ennen minua ja käy haukahtelemassa ihmispoloille. Eilen neiti tuli reissultaan takaisin jalat punaisina, en tiedä oliko kompastunut jonkun marjaämpäriin vai missä oli jalkansa tahrinut. Onneksi väri lähti astianpesuaineella pois ja jaloista tuli muutenkin ihan eri väriset kuin ennen. Taisivat olla aika harmaantuneet liasta ja pölystä... Lisäksi harjasin Salsan kertaalleen kaikkialta. Karvaa ei lähtenyt juuri ollenkaan. Edelleen meillä ollaan erimielisiä siitä, saako housuja ja häntää harjata ja miten voimakkain ottein. Mehevät heinät onneksi pitivät koiran huomion puolellaan, ja itse muistin olla varovainen, joten sain homman tehtyä.

Illalla otimme pitkästä aikaa pienen treenin kotipihassa ja seuraaminen on parantunut tauon aikana huimasti :) Olen ottanut pienen, muutaman askeleen pätkän aina ennen kuin päästän Salsan metsässä vapaaksi (vapautus tulee siis palkintona 'parhaalla' hetkellä) ja ilmeisesti se on tuonut tulosta. Eilen lisäsin seuraamiseen pysähdyksiä. Minähän olen käyttänyt seuraamisessa kahta eri käskyä: 'sivulle', kun olemme tehneet muutaman askeleen siirtymisiä perusasennosta toiseen ja 'seuraa', kun olen ottanut seuraamista, josta olen vapauttanut ja palkannut suoraan liikkeestä. Eilen seuraa-käskyn alla sain pienellä käsiavustuksella Salsan perusasentoon pysähtyessäni, joten keskityn jatkossakin käyttämään ja vahvistamaan sitä. Otimme myös noutokapulan pitoa. Salsa ottaa kapulan suuhun tosi halukkaasti ja parin toiston jälkeen muisti olla pureksimatta eikä minun enää tarvinnut tukea otetta yläpuolelta. Alaleuka tuntuu kuitenkin oleva täysin minun pitämiseni varassa ja leuka loksahtaa auki heti, jos irrotan käteni. Yhden kerran Salsa piti kapulaa hetken ilman apua ja siihen olikin hyvä lopettaa treeni.

Ilmoitin meidän Janita Leinosen agilitykurssille. Mietin, menemmkö toko- vai agilitykurssille ja koska tokoa voin treenata kotona tai TKK:n kentälläkin, kunhan koulutukset taas jatkuvat, päädyin nyt ensin agilityyn. Katsotaan, innostummeko siitä vai onko seuraava kurssi kuitenkin tokoa.

Ei kommentteja: