maanantai 17. elokuuta 2009

Esineruudun alkeita

TKK järjesti eilen esineruutukoulutuksen eri tasoisille koirille. Koska keväällä vastaava tilaisuus jäi meiltä väliin rankkasateen ja lapsenhoidon hankalan yhdistelmän takia, menimme eilen paikalle. Meitä taisi olla kahdeksan koirakkoa, osa 3-luokan kilpailevia ja hännänhuippuna sitten Salsa, jolle en ole tehnyt esineruutua koskaan. En ole aiemmin päässyt seuraamaan osaavien koirien työskentelyä ja olikin mukava nähdä, miltä esineruutuosio 'oikeasti' näyttää. Fenjan kanssa teimme ihan omaksi iloksemme esinehakua, tosin mitään ruutua sen kummemmin mittailematta tai tallomatta. Alkeet sille opetin joskus 'kaistale'-menetelmällä.

Salsan vuoro tuli, kun kaikki muut olivat ensin saaneet osuutensa tehtyä. Neiti oli ensin vähän hämillään, kun joutui keskelle metsää vieraitten ihmisten joukkoon. Menimme vähän sivuun muista ruudun etureunaan, missä Isomaan Harri houkutteli Salsaa leikkimään hanskan kanssa. Salsa nuuhkaisi hanskaa, muttei arvannut kiinnostua siitä sen enempää. Minun kanssani koira suostui leikkimään, minkä jälkeen Hata otti hanskan ja tiputti sen muutaman metrin päähän meistä. Salsa lähti innokkaasti ja toi hanskan minulle. Taitava koira! Pari tällaista toistoa ja treenimme oli siinä. Kokeilimme myös toisena esineenä ollutta lompakkoa, mutta sitä Salsa tyytyi vain nuuhkaisemaan. Eli pitänee kerätä erilaisia esineitä ja innostaa Salsa niitä kantamaan. Ja myös etsimään :) Kyllähän tuo kotona kuljettaa suussaan melkein mitä tahansa lattioilta sattuu löytymään pieniä lego-palikoita myöten, mutta esim. lompakko on sellainen, mitä Salsa ei ole koskaan päässyt kokeilemaan.

Ensi lauantaina on Nokian näyttely. Meinasin jo hermostua, kun lappuja ei kuulunut, mutta tänään posti ehti tänne maalle asti. Tarkoitus oli ilmoittaa Salsa myös Hyvinkäälle 20.9., mutta myöhästyin. Tampereelle 19.9 sen sijaan ehdin Salsan vielä ilmoittamaan.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Loistavaa!! Me ollaan treenattu myös esineruutua ja haku tuntuu olevan belgillä jo valmiina.
Kannattaa tarjota erilaisia esineitä hakemiseen. Siellä ruudussa saattaa olla mitä vain!!
Treeni-iloja :)