lauantai 22. elokuuta 2009

Nokialla ryhmänäyttelyssä

Ajatukseni ovat tällä viikolla olleet enimmäkseen sunnuntaina alkavassa naisten jalkapallon EM-lopputurnauksessa. Niinpä tämän päiväinen reissu Nokialle ryhmänäyttelyyn ei erityisemmin houkutellut enkä edes miettinyt sitä ennen kuin eilen illalla, kun harjasin Salsan. Tuntui, että tekemistä olisi riittänyt ilman monen tunnin autoiluakin. No, onneksi näihin reissuihin alkaa olla jo jonkinlainen rutiini eikä belgin valmisteluun kulu aikaa eikä energiaa. Niinpä aamulla pakkasin autoon parin lapsen lisäksi itseni ja Salsan.

Perillä ulkoilutin Salsan ja jätin sen sitten häkkiin odottamaan vuoroaan. Neiti oli vähän innottoman ja totisen tuntuinen, kun yritimme demonstroida ja neuvoa Mikaelille kehäavustajan tehtäviä. Jouduinkin juoksuttamaan Salsaa moneen kertaan, jotta sain sen suun auki ja läähättämään. Belgeillä oli tuomari Antti Niemisen kanssa kehässä harjoitusarvostelija, mikä hidasti kehää. ERIt tuntuivat olevan uroksilla tiukassa: kenellä oli pyöreä kallo, kenellä harottavat korvat ja vain yksi seitsemästä sai ERIn.

Junnunarttuja oli kolme. Meidän edellämme olleet nartut saivat H:n ja EH:n. Vähän jännitti, että mitenköhän tässä käy... Lisäksi ensimmäistä kertaa tuomarinamme oli mies, enkä ollut varma, miten Salsa reagoi. Kun pääsimme kehään, Salsa esiintyi taas ilman mitään ongelmia. Tuomari ei edes koskenut narttuihin kuin hampaiden katsomisen verran. Salsa sai ERIn ja sitä myöten voitti (taas kerran) junioriluokan. Yhteensä kymmenestä nartusta ERIn sai viisi koiraa. Paras narttu -kehässä voiton vei avoimen luokan Cäsarborg's Foxy Lourdes, joka sai myös sertin. Salsa oli PN4 ja sai vara-sertin. Eli ruusukkeetta ei jääty tässäkään näyttelyssä :) Muuten mukavaa päivää pilasi kehää pyörittävä kehäsihteeri, jolla taisi lippis kiristää päätä, sillä hän jaksoi moittia äkäiseen sävyyn sekä esittäjiä että avustajia kehän ulkopuolelta avustamisesta ('kannattaisi opettaa koira esiintymään ilman avustajaa') eikä muutenkaan ollut kovin ystävällinen tai kohtelias.

Salsan arvostelu:
Sopusuhtainen hyvän tyyppinen. Hyvä selkä. Vielä hieman kapea edestä. Yhdensuuntaiset liikkeet. Rodunomainen pää, korvat hieman etäällä toisistaan. Saksipurenta. Tummat pienet silmät. Oikea karvanlaatu väritys hiilletympi. Avoin ja luoksepäästävä.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Teidän menestys senkuin jatkuu :)
Meillä myöskin eilen Heinolassa lauantain tuomari valitti jälkeenpäin sakemannien "avustajille" hiljaa olemisesta.