torstai 2. heinäkuuta 2009

Onko Salsalla uintisiru?

Sain vihdoin aikaiseksi viedä koirat uimaan. Morris on käynyt pari kertaa elämänsä aikana rannalla eikä ole mitenkään erityisen ihastunut uimisesta. Ui kyllä, kun veteen päätyy, eikä pelkää vettä, mutta mielenkiintoisimmat asiat (= tuoksut) löytyvät Morriksen mielestä rannalta. Salsa pääsi ensimmäistä kertaa rannalle, ojissa ja muissa lätäköissä neiti onkin käynyt kahlaamassa, kun sellaisia on tielle osunut.

Ilonalla oli uimavarustus mukana, mutta itse ajattelin kahlailla sortseissa sen mikä olisi pakko. Pidin koirat kiinni ja menin itse edellä veteen. Salsa vähän ihmetteli, mutta tuli kuitenkin kahlaamaan. Morris ui heti pienen kierroksen ja sai tarpeekseen. Salsan houkuttelin vähitellen syvemmälle enkä ollut ollenkaan varautunut siihen, että kastuisin tässä hommassa itsekin. Kun pohja alkoi kadota koiran tassujen alta, se alkoi raapia ja roiskia, joten kastuin lähes kokonaan. No, onneksi kesä kuivaa :)




Rannalle saapui kaksi vehnäterrieriä, joista toinen kiinnostui Salsasta niin paljon, että terrierin omistaja jo kysyi, onko koirallani juoksu. Terriereiden uimisesta ei tullut mitään, kun Salsa vei kaiken huomion. Salsaa hiukan ujostutti, mutta irvistelemällä se piti innokkaat ihailijat kauempana. Terrierit poistuivat paikalta ja annoin Salsan jatkaa polskimista vapaana. Heittelin veteen keppiä, jota Salsa kävikin innokkaasti hakemassa. Uintitekniikka vain on vielä vähän puutteellinen ja koira roiski vettä etujaloillaan uiden pystyssä asennossa. Salsa kuitenkin selvästi nautti vedestä ja hyppi ja loikki edes takaisin vettä loiskuttaen.


Ilmeisesti se uintisiru on Salsaan asennettu eikä siis tarvitse tilata kasvattajalta päivityspakettia tätä ominaisuutta varten :) Varmasti menemme rannalle toistekin.

1 kommentti:

camizun.blogspot.com kirjoitti...

Aivan ihania kuvia!!!:) Uiko Salsa ihan kunnolla? Cami vain suuriltaosin kahlailee, mutta rakastaa vedessä peuhaamista ihan älyttömästi! Meilläpäin on sellainen aidattu koirien uimaranta, jossa koirat juoksentelevat hulluina ja rohkeimmat ui tosi pitkälle. Nyt olisi niin kiva tavata vielä kesällä siis.