perjantai 6. helmikuuta 2009

Kosketusalusta

Perehdyimme eilen Salsan kanssa kosketusalustan saloihin. Kolmen tahattoman onnistumisen jälkeen Salsa näytti hoksanneen, mistä oli kyse ja kävi koskemassa tassulla laittialle heittämääni hiirimattoa. Matto oli n. 1,5 m päässä minusta. Lopulta homma taisi käydä vähän tylsäksi, sillä Salsa teki itsestään pienen kerän täsmälleen alustan päälle :) Tänään jatkoimme harjoitusta ja vähän piti Salsan ensin miettiä, mitä pitikään tehdä, mutta palautuihan juttu sitten mieleen. Ja nyt älysin lopettaa ajoissa.

Jotenkin minulle on Salsaa kouluttaessa tullut sellainen olo, että kehu on makupalaa parempi palkka Salsalle. Tai ehkeivät makupalat ole olleet tarpeeksi herkullisia... Pentu ei mene kehumisesta mitenkään 'onnesta mykkyrälle', mutta jotenkin oppi menee paremmin perille, jos kehun. Useimmiten käytän tietysti sekä namia että kehumista. Esim. paikallaolo on kuitenkin sellainen, jossa kehumisella näyttää olevan hirmuinen vaikutus, kun koiraa ei pääse kaukaa palkkaamaan muuten. Tai sitten Salsa vain kaipaa sanallista vahvistusta sille, että tekee oikein ja sitä kautta saa varmuutta lisää.

Salsa ei ole kuukauteen pissannut sisälle, joten palautin paremmat matot lattioille. Osaa jo selvästi pyytää ulos menemälle olohuoneen ulko-ovelle.

Ei kommentteja: