keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Kurssi jatkui uusilla kujeilla

Pentujatkokurssin toinen harjoituskerta oli eilen. Meillä on harjoittelu ollut vähän niin ja näin, enemmän tulee tehtyä niitä, mitä koira osaa hyvin. Etenkin eteenmeno on jäänyt 'talonmittaiselle' tasolle eli sisällä olemme tätä treenanneet.

Eilinen kerta alkoi yhtä tehokkaasti kuin ensimmäinenkin eli jokainen otti hyppyesteen, sai läpinäkyvän alustan makupaloille ja sitten alettiin harjoitella hyppyä. Alustalle laitettiin muutama makupala, koira lähetettiin käskyn kera esteen yli ja saman tien kipaistiin itse makupaloja popsivan koiran luo ja laitettiin vielä muutama nami alustalle yksi kerrallaan koiran seistessä paikoillaan. Eipä tässä mitään ihmeellistä ollut kenellekään meistä. Seuraavaksi tehtiin pareittain kaksi luoksetuloa niin että koirat lähtivät vastakkaisista päistä. Salsa istui hievahtamatta paikoillaan, mutta pysähtyi ensimmäisellä kerralla nuuskimaan lähelle lähtöpaikkaansa. Tuli kuitenkin lisäkäskyllä hienosti luokse. Toisella kerralla vastaantuleva koira hiukan häiritsi, mutta sain Salsan kuitenkin tulemaan vauhdilla luo. Sitten kokeilimme seuraamista imuttamalla tarkoituksena saada koira seuraamaan juuri oikeassa paikassa. Minulla oli makupaloina keitettyä sydäntä/kieltä, mikä ei tainnut olla riittävän herkullista, sillä Salsan keskittyminen herpaantui välillä muitten koirien takia.

Tunnistusnoudon alkeita varten saimme jokainen oman tunnarikapulan ja viisi metallista, reiällistä kuppia. Aikamme kapulaa käpälöityämme se laitettiin maahan, makupala päälle ja kuppi peitoksi. Pieni lenkki koiran kanssa ja kehut kun koira merkkasi oikean piilon ja sai sieltä namin. Tehtävää vaikeutettiin lisäämällä myös tyhjät kipot maahan. Tämä oli kivaa ja helppoa!

Viimeinen tehtävä oli piilossa käväiseminen koiran istuessa paikallaan. Ensin ohjaaja vain käväisi piilossa kääntymässä, tuli palkkaaman koiran ja kävi uudestaan piilossa laskien tällä kerralla kolmeen. Salsa istui hievahtamatta paikoillaan koko ajan. Itsestäni tuo Salsan varmuus paikallaoloissa on ihan ihmeellistä. En tiedä, laittaisiko outo paikka koiran sen verran 'kipsiin' ettei tuo uskalla hievahtaa siitä, mihin se on jätetty. Mutta tosi hienoa, että saadaan pelkkiä onnistumisia paikallaoloista vieraassa ympäristössä ja vielä häiriön alla. Jospa siitä jäisi joku 'malli' Salsan aivoihin.

Kotiläksyksi saimme hypyn, imutus-seuraamisen, luoksetulon ja paikallaolo-piiloutumiset. Sunnuntaina luvassa onkin sitten haun alkeita.

Ei kommentteja: