tiistai 24. helmikuuta 2009

Tutustuimme BH-kokeeseen

Eilen tutustuimme kurssilla BH-kokeen kaupunkiosuuteen. Pääsimme kokeilemaan pyöräilijää lukuun ottamatta kaikki muut häiriöt ja osat. Olimme ABC-huoltoasemalla ja pelkkä paikka ihmisineen, autoineen yms. oli meidän 'metsäläiselle' niin iso häiriö, ettei minulla tyhmine makupaloineni ollut mitään mahdollisuutta saada Salsan huomiota kiinnitettyä. Hoh-hoijaa... Onneksi jo matkalla tämä mahdollisuus tuli mieleeni ja laitoin taskuuni muutaman euron sitä varten, että voin hakea vaikka nakkipaketin huoltikselta. Häiriöryhmän vielä taistelin typerillä koirankekseillä, mutta sen jälkeen nakkasin koiran autoon ja hain halvimman ja helpoimmin avattavan nakkipaketin, mitä huoltikselta löytyi. En ole koskaan ennen tainnut käyttää nakkeja palkkana, mutta koska lihapullat ja keitetty sydän eivät ole olleet kovin suuria menestyksiä, en ollut ihan varma, miten nakit toimivat. Mutta ne toimivat!!! Sormille tosin otti, kun Salsa näykki melkoisen intensiivisesti nakinpaloja sormistani, mutta ainakin kontakti säilyi joka tilanteessa. Selvitimme siis toisten koirien ohitukset, hölkkääjän ja mitä lie ilman ongelmia. Salsa reagoi auton moottorin käynnistämiseen ja autonoven paukahdukseen, mutta säilytti hyvin toimintakykynsä. Eli tottumattomuuden piikkiin meni nämä. Huoltiksen ulkopuolella oli odottanut ilman metelöintiä ja kilttinä, tosin olisi mielellään tutustunut ohikulkeviin koiriin. Täytyy nyt sitten vain pitää nakit erikoisherkkuna, joka otetaan käyttöön vain vaativissa tilanteissa.

Ennen kuin koulutus alkoi, meitä tuli moikkaamaan mies, jolla on kotona 3 v tervu-narttu. Salsa ei suostunut moikkaamaan, kävi kyllä pikaisesti nuuskaisemassa ja se siitä. Mies oli iso, partainen ja vaatteista päätellen vaikka aura-auton kuljettaja, joten tuoksukin taisi olla ihan uudenlainen meidän prinsessalle. Salsa ei kuitenkaan väistänyt tai reagoinut muutenkaan kun mies lopuksi vähän rapsutteli Salsan katsellessa kiinnostuneena muita koiria.

Tykkään siitä, että Salsa on välinpitämätön vieraita ihmisiä kohtaan. Meillä oli lauantaina vähän vieraampia ihmisiä kylässä ja Salsa oli muuten kuin kotonaan, muttei käynyt tunkemassa vieraitten syliin, ei kerjännyt rapsutuksia tms. Nuuhkaisi kättä, jos sitä tarjottiin nuuskittavaksi, muttei muuta. Tuttujen kanssa tapaamiset ovatkin sitten ihan erilaisia ja pentu kiipeää naamaan asti, jotta varmasti saa tervehdittyä ja tulee huomatuksi.

Ei kommentteja: