lauantai 25. lokakuuta 2008

8 viikkoa tänään

Viikko pentuelämää on mennyt nopeasti. Nyt jo tuntuu siltä kuin Salsa olisi ollut meillä aina ja tunnemme toisemme melkoisen hyvin. Juttelin viikolla Ninan kanssa pennun syömisestä, ruokaa kun on jäänyt joka kerta kuppiin. Nina sanoikin, että annos on ollut hiukan ylimitoitettu ja parikuiselle pennulle tarkoitettu. No, eilen ja tänään kuppi onkin tyhjentynyt jokaisella aterialla.


Tänään teimme ensimmäisen autoajelun, kun veimme Miksun kaverinsa luo. Morriksen häkki on ollut sisällä monta päivää ja koirat ovatkin vuorotellen majoittuneet leluineen häkkiin. Salsakin on kantanut erityiset aarteensa (kuten löytämänsä kengät...) sinne. Tarkoitus oli totuttaa pentu autoiluun vähitellen, istuskella ensin paikallaan olevassa autossa jne, mutta päätin nyt sitten ottaa pennun mukaan lyhyelle matkalle. Menomatkalla Salsa piti melkoista meteliä, mutta takaisin tullessa nukahti. Pitää nyt ruveta tekemään lyhyitä reissuja päivittäin ja sosiaalistaa pentua samalla: käydä koululla, kaupan pihassa, jalkapallokentän laidalla jne. mitä tästä läheltä löytyy. Salsa aristaa ihmisiä ulkona, joten siksikin pitää lähteä kotoa pois suureen maailmaan. Miksun kaverin luona tutki reippaasti pihaa, kävi tyhjässä koiratarhassakin ihmettelemässä ja istuskeli siellä hetken. Ensin vähän arkaili kaverin äitiä, mutta pois lähtiessä nuoli tämän naamankin. Itseäni vähän jännittää, jääkö tuo aristelu päälle vai pääsemmekö siitä eroon kun alamme toden teolla tutustumaan muuhunkin kuin kotipihaan ja -metsään.

Hihnassa kävelemistä olemme myös hiukan harjoitelleet ja pääsimme jo käymään kotikujan päässä Salsan kävellessä tosi hienosti hihna löysällä koko matkan. Tätäkin pitäisi kyllä muistaa harjoitella päivittäin, sillä hihnan kiristyessä tempoilu alkoi.


Tänään haravoimme pihassa lehtiä, kun Salsa yht'äkkiä katosi. Pentua ei näkynyt missään, vaikka se aina pysyy 10-15 m päässä minusta. Lopulta Ilona löysi koiruuden terassin alta kurkkimassa. Kesti kuitenkin vielä jonkun aikaa ennen kuin Salsa ymmärsi tulla piilostaan pois ja hetken jo mietin, mistä alan repiä lautoja irti, kun pentu itki ja ulisi kun ei osannutkaan tulla pois. Pois päästyään olisi kyllä melkein saman tien mennyt takaisin eli mitään pelkoa ei seikkailusta tainnut jäädä.

Näin netissä kuvia saman ikäisestä tervu-pennusta ja jokaisessa kuvassa lattialla oli sanomalehtiä. Vasta silloin havahduin itsekin, että Salsa on tosi sisäsiisti ja lehtiäkin meillä on vain makuuhuoneen lattialla, sillä yöt ja yksinoloajan koirat viettävät siellä. Kertaalleen olen vaihtanut lehdet tämän viikon aikana. Edellispäivänä pentu ei ollut pissannut sisälle edes töissä ollessani (5 t).

Ei kommentteja: