tiistai 28. lokakuuta 2008

Seikkailut jatkuvat

Salsa käy aamuisin ulkona noin klo 6 aikaan Villen lähtiessä töihin ja tulee sitten takaisin nukkumaan. Itse nousen 7 jälkeen, jolloin Salsakin herää ja alkaa touhuilla. Vien Ilonan kouluun 9.30, minkä jälkeen vien koirat metsään, missä ne saavat juoksennella vapaana. Emme tee mitään lenkkiä, vaan kuljeskelen vähän edes takaisin sen verran että koirat pysyvät liikkeessä halunsa mukaan. Sisään tultuamme annan niille ruoan ja koirien syötyä lähden töihin. Eli koirat jäävät kotiin väsyneinä ja vatsat täynnä. Tänään oli viimein kaunis ja kuiva ilma aamulla ja koirat pääsivät kunnolla metsään juoksentelemaan. Toki ne sateellakin varmaan juoksisivat, mutta itseäni ei kaatosateessa ja kovassa tuulessa ulkoilu kovin paljon innosta tai en ainakaan siitä nauti. Salsa pärjää hienosti Morriksen vauhdissa ja koirat kirmailivat pitkin kallioita edes takaisin. On vaikea uskoa, että pentu on vasta 8,5 vkoa, sillä niin sujuvasti ja sulavasti se liikkuu metsässä. Ja Morris tykkää, kun saa jonkun juoksemaan perässään. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi leikki muuttuu, kun Salsa kasvaessaan saa vauhtia lisää...

Olen jo monta viikkoa miettinyt, leikkaanko nurmikon vielä kertaalleen ennen talvea. Tänään sitten ruoho oli sen verran kuivaa, että päätin ryhtyä toimeen. Vasta kun olin päätöksen tehnyt, tajusin, että tässäkin on taas sopiva juttu Salsalle ja hain pennun seurakseni ulos. Meillä on kelaleikkuri, joka ei pahemmin metelöi, mutta oma säksättävä äänensä siitäkin lähtee. Ensin pentu juoksi portaille karkuun, mutta kun vain jatkoin leikkaamista, uteliaisuus voitti ja Salsa tuli koko ajan lähemmäs ja lähemmäs ja alkoi lopulta kulkea perässäni. Pysähdyin ja tutustuimme sitten yhdessä ihmeelliseen vekottimeen. Muutaman kerran minun piti taputella leikkuria ennen kuin Salsa päätti, että siihen on turvallista tutustua ja sen jälkeen leikkurista ei enää tarvinnutkaan välittää. Illalla kävimme vielä viemässä Miksun jalkapallohallille ja kävimme taas sisällä menoa ihmettelemässä. Salsa kävi reippaasti moikkaamassa ihmisiä ja sai tälläkin kertaa taas monta uutta ystävää.

Saimme s-postissa Ninalta kehotuksen 'leikkikoulun' aloittamisesta. Täytyy myöntää, etten ole tässä asiassa ollut vielä kovin aktiivinen, vaikka istumista jonkin verran olemme harjoitelleet. Katsekontakti onnistuu myös ja joskus tuntuu, ettei pentu muuta teekään kuin katsoa killitä suoraan silmiin. Salsa osaa myös mennä makupalan avulla hienosti maahan suoraan seisomasta. Pentukurssi alkaa ensi viikolla, joten viimeistään silloin alamme ahkeroida :)

Ei kommentteja: