tiistai 21. lokakuuta 2008

Alkeisoppeja


Olemme viettäneet edelleen rauhallista hiljaiseloa kotosalla. Metsässä toki käymme ihmettelemässä ja varpujen yli loikkimassa. Hauskinta kuitenkin on ehdottomasti Morriksen kanssa jyllääminen ja ihmeen kärsivällisesti Morriskin sietää karvoissaan roikkuvaa pikkupetoa. Ilmoittaa kuitenkin kun saa riehumisesta tarpeekseen. Olohuoneeseen piti eilen laittaa vanha matto lattialle, että parivaljakolla pysyvät jalat alla leikin tiimellyksessä.


Kahdenkeskistä aikaa olemme Salsan kanssa viettäneet lähinnä ulkona. Kuivattu maksa maistuu hyvin ja 'täällä' -käskyllä neiti pinkoo pikavauhtia luokse. Tulee myös reippaasti syömään, kun kutsuu ja osaa istua odottamaan ruokaa. Olen myös alkanut vaatia katsekontaktia ennen kuin lasken kupin alas. Edelleenkään kuppi ei tyhjene kokonaan, vaan massu täyttyy, kun jäljellä on n. 1/4 ruoasta. Kasvattajan ohjeiden mukaan Salsa syö liotettua kuivamuonaa, raakaa jauhelihaa /naudan mahaa /tonnikalaa, raejuustoa /kermaviiliä, piimää sekä tilkan oliiviöljyä. Morriksen mielestä em. ruoka on tosi pahaa... :)

Olen miettinyt, miten pääsisin touhuilemaan Salsan kanssa sisällä, kun Morris tunkee heti mukaan, jos jotain alkaa tapahtua. Eristäminen toiseen huoneeseen saa aikaan haukkumista. Eilen sitten treenasin kahden koiran kanssa yhtä aikaa. Salsaa ei Morriksen läsnäolo näytä häiritsevän ollenkaan. Niinpä sitten koirat tekivät istumista ja katsekontaktia molemmat minua tapittaen.

Eilen Salsa kuuli hälytysajoneuvon äänen, keittiössä hurisi sipulileikkuri ja illalla kovassa tuulessa paukkui lipputangon naru. Hetken kuuntelemisen ja ihmetyksen jälkeen pentu ei ole korvaansa heilauttanut, vaan jatkanut toimiaan. Kokeilimme myös taluttimessa kulkemista pienen hetken. Pelkkä panta ei neitiä häiritse, mutta talutin teki belgipennusta villivarsan ;) Tänään ajattelin aloittaa totuttamisen auton kuljetushäkkiin, niin pääsemme joskus kotipihaa pidemmällekin. Salsa saa matkustaa Morriksen häkissä niin kauan kuin siihen mahtuu. Se on juuri sopivan kokoinen pienelle tytölle.

Ei kommentteja: