lauantai 15. marraskuuta 2008

11 vk tänään

Salsa täytti tänään jo 11 viikkoa. Ihan pikkupikku pentua meillä ei enää ole, mutta pienihän tuo silti vielä on. Mitat tänään: 36 cm ja 6 kg.

Olemme harjoitelleet pentukurssin asioita ja Salsa alkaa jo itse hakea perusasentoon ja käsiohjausta on voinut vähentää melkoisesti. Hetken odottaminen alkaa jo sujua ruokakupillakin.

Kävimme tänään taas vähän maailmalla. Ilonalla oli voimisteluesitys Kupittaan urheiluhallissa ja ajattelin sillä aikaa kävelyttää Salsaa puistossa. No, eihän siinä puistossa kävelemisessä ollut mitään erikoista pennun mielestä ja kostean sään takia emme nähneet juuri muita kulkijoita tai koiria missään. Lastenvaunut sentään ohitimme. Ja jos Salsa pääsee itse tekemään aloitteen tutustumiseen, niin menisi kyllä moikkaamaan ihan jokaista lähistöllä liikkuvaa ihmistä. Kotimatkalla pysähdyimme rautatieaseman läheisyyteen ja kävelimme ensin kävelysiltaa pitkin radan yli. Ensin piti vähän kurkkia reunalta, missäs korkealla oikein ollaan, mutta muuta ihmeellistä puu- ja alumiinipintaisessa sillassa ei sitten ollutkaan. Asemalaituri ei ollut sen ihmeellisempi paikka kuten ei myöskään asemarakennus, jonka läpi kuljimme. Asemalla tosin oli hiljaista, junat seisoivat paikoillaan eikä kuulutuksiakaan kuulunut. Metsälenkeillä toisinaan kuulemme junien ääniä, mutta niistäkin on tullut jo aika tavallisia ääniä Salsalle. Asemalta autolle mennessämme sillalla tuli pari ihmistä vastaan ja pääsin kokeilemaan kontaktin ottamista, jotta Salsa oppisi ohittamaan vieraat ihmiset näistä piittaamatta. Suht hyvin sain pidettyä pennun mielenkiinnon yllä makupaloilla. Hyvä alku ainakin. Hihnassa Salsa muuten kulkee tosi nätisti eikä kisko yhtään ja liikuu jo hyvin belgimäisin askelin. Jos hihna kiristyy, osaa itse löysätä. Mahtava pentu :)

Illalla siskoni perheineen (kaksi pientä lasta) ja vanhempani tulivat kylään. Salsa käyttäytyi mallikelpoisesti kaikkien kanssa ja on nykyisin aivan yhtä ihastunut isääni kuin kaikki muutkin koirat. Ensimmäisten tapaamisten arkailusta ei ole enää tietoakaan.

Nykyisin muuten pennullamme on hampaat ja se myös käyttää niitä. Aika pitkään kesti ennen kuin purukalustoa alettiin kunnolla koetella käsiin, mutta eilinen oli melkoista 'raatelua'. Tänään olikin rauhallisempaa, mutta vast'edes aion kokeilla pennun luota poistumista, kun tekee kipeää. Salsa tietää mitä 'ei' tarkoittaa ja esim. Morriksen karvoissa roikkumisen saa kieltämällä loppumaan. Olen pitänyt sääntönä, että kun Morris on hihnassa, leikkiminen on kielletty. Ja kyllä asiasta pitää melkein joka ulkoilukerran alussa neitiä muistuttaa. Liialliset lähestymiset omalle 'ruokakupilleni' (esim. syödessäni sohvalla...) olen saanut kitkettyä kerrasta ärähtämällä kunnolla.

Ei kommentteja: