perjantai 28. marraskuuta 2008

Rokotuksella ja kurssilla

Ihana pentu on muutaman kerran nukkunut 5.30 saakka ennen kuin on pyytänyt ulos. Salsa tosiaan pyytää öisin ulos enkä edes muista, koska viimeksi olisi yön aikana pissannut lattialle. Useimpina öinä käy kyllä herättämässä kerran ennen aamua. Työpäivät on nyt saanut viettää karsinassaan, jossa tuntuu viihtyvän ihan hyvin ja ilman meteliä.


Salsa kävi edellispäivänä ensimmäisellä rokotuksella. Reissu meni reippaasti eikä pentu edes huomannut pistosta niskanahkaansa. Automatkat ovat nykyisin sujuneet Morriksen häkissä takapäässä. Aluksihan otin häkin etupenkille. Kauan ei Salsa enää Morriksen häkkiin mahdu, joten pitää alkaa miettiä, minkälaisen häkin autoilua varten hankin.

Pääsimme keskiviikkona myös pentukurssille pitkästä aikaa. Illan aiheina olivat luoksepäästävyys, luoksetulo ja kieltäminen. Luoksepäästävyyttä harjoiteltiin henkilöryhmässä, jossa muutama koiraton kurssilainen syötti makupaloja ja silitteli samalla koiraa. Salsa ei ensitutustumisella juokse uuden ihmisen syliin, mutta menee kyllä oma-aloitteisesti tutustumaan. Luoksetulo tehtiin henkilökujan läpi ja onnistui ihan hyvin. Innokkuutta kaikkeen tekemiseen olisi saanut olla enemmän eivätkä lihapullat tällä kertaa tainneet olla tarpeeksi hyvää herkkua. Ehkä kokeilen sydäntä ensi kerralla... Kieltämistä treenattiin niin, että pahvilautasellinen maksalaatikkoa laitettiin koiran eteen maahan ja murahtamalla kiellettiin koiraa koskemasta herkkuun. Kolmannesta murahduksesta lähtien Salsa uskoi, että olen tosissani :) Seuraavaksi koiraa kuljetettiin löysässä hihnassa herkkulautasten ohi ja ympäri ja kieltämällä piti saada estettyä koiraa menemästä nuuskimaan/syömään herkkuja. Kahdella ensimmäisellä lautasella Salsa tarvitsi ruiskauksen vettä Nooran pullosta ei'tä tehostamaan. Sen jälkeen herkut eivät enää kiinnostaneet. Eihän tuo harjoitus kyllä opettanut ei'n merkitystä sinänsä, vaan koirat oppivat ettei hallissa olevia pahvilautasia sovi lähestyä. Kotona meillä ei vielä ole ollut tarvetta kiellon tehostamiseen, koska pentua ei ole ollut tarpeen kieltääkään. Ainoa asia, mistä päivittäin pentua kiellän, on Morriksessa roikkuminen ja niskaan hyökkäily vapaana ulkoillessa. Harmittaa välillä, kun pentu ei anna Morriksen rauhassa nuuskia. Kotiläksyksi kurssilta saimme katsekontaktin harjoittelun liikkeessä.

Ihmettelen edelleen, miten Salsa on niin rauhallinen. Ihanahan tuollainen koira on kotona ja perhekoirana, mutta olen miettinyt, pitäisikö tekemiseen saada lisää virtaa. Vai tuleeko se jostain iän myötä?

Meidän lapset tuntuvat pitävän pennusta kovasti; se nimittäin tulee mielellään kutsuttaessa luo ihan syliin saakka ja menee sitten vielä usein selälleen lattialle rapsuteltavaksi. Morris kun tulee luo vain, jos tuntee hyötyvänsä siitä jotain ja lähtee pois saman tien kun herkut on syöty.

Ei kommentteja: