perjantai 21. marraskuuta 2008

Talvi tuli

Eilen aamulla herätessä koko maisema oli muuttunut valkoiseksi, maassa on monta senttiä lunta ja puiden oksat notkuivat lumesta. En ollut näkemässä Salsan ensi kosketusta lumeen, mutta oli tuo hetken katsellut ympärilleen ihmeissään. Sen verran lumi ilmeisesti oli ollut merkillistä, että aamupissakin tuli vasta sisällä... Tein aamulenkin koirien kanssa ja nautimme kaikki uudenlaisesta valosta ja koskemattomasta hangesta. Yritin ottaa aika paljon kuvia, mutta aamulla valoa ei ollut ehkä ihan riittävästi. Kunhan saan kuvat kamerasta koneelle, näkee kunnollaa, minkälaisia kuvista tuli.

Päivästä tuli lopulta vähän piinaava, sillä Salsa ei kakannut aamun jälkeen koko päivänä. Pentu söi hyvällä ruokahalulla ja oli normaali touhukas itsensä, mutta vaikka kuinka ulkoilimme yötä myöten pitkin metsäpolkuja, kakkaaminen ei vain onnistunut eikä Salsalla tuntunu edes olevan hätä. Yöllä, taas yhden tuloksettoman ulkoilun jälkeen luulin jo, että pennulla on suolitukos ja päätin hakea aamulla apteekista parafiiniöljyä. Yöllä Salsa vinkuin unissaan ja olin varma, että sitä sattuu jostain. No, aamulenkillä sitten kaikki huoleni osoittautuivat turhiksi :) En tiedä, mistä moinen johtui. Ainoa, mitä keksin, on että eilen Salsa ei saanut ruoan joukossa piimää vaan pelkkää raejuustoa. En tiedä, olisiko se sitten vaikuttanut vatsan toimintaan. Lisäksi itselläni oli jonkin sortin vatsapöpö ja olo oli sen verran kehno, että peruutin osallistumisemme pentukurssin eiliseen kaupunkikävelyyn.

'Onnistuin' myös Salsan kynsienleikkuussa eilen surkeasti, sillä paria kynttä ei ilmeisesti olisi pitänyt leikata ollenkaan, sillä pienen pienestä nipsaisusta huolimatta leikkasin liikaa. Nyt sitten pentu vihaa kynsienleikkuuta ja pyristelee vastaan minkä voi :( Muuten kyllä tykkää kelliä sylissä miten päin tahansa ja erityisesti tassut taivasta kohden, mutta jos vain alkaa varpaita sormeilemaan, niin rimpuilu alkaa.

Aktiivisena pentuna Salsa on päivisin ollut ahkera: yksi sähköjohto, runkopatja ja pari pätkää makuuhuoneen seinää ovat saaneet osansa hampaista. Tästä päivästä lähtien neiti saakin viettää ne muutamat tunnit, jotka olen töissä, karsinassaan. Ja ainakin ensimmäinen päivä sujui hienosti ja ilman protestointia. Pojat tulivat ennen minua tänään kotiin eikä pentu kuulemma ollut pitänyt mitään ääntä. Ja ihan rauhallisena tuo istui ja odotti, kun menin päästämään sen ulos.

Koulutusrintamalle ei kuulu ihmeempiä. Samat vanhat jutut ovat edelleen työn alla. Huvin vuoksi olen opettanut kierimistä, läpyn antoa ja makupalojen etsimistä. Taisteluleikkiä olemme leikkineet Ninalta saadun patukan kanssa ja samalla on harjoiteltu 'irti'-käskyä, minkä jälkeen leikki vielä jatkuu.

Salsa on muuten (ainakin vielä) aivan upea lasten kanssa. Käy moikkaamassa, mutta sen jälkeen makoilee rauhassa lattialla, kun Ilona ystävänsä kanssa juoksee milloin mihinkin suuntaan sen sijaan että riehaantuisi mukaan juoksemaan tai alkaisi ajaa tyttöjä takaa. Tänään tytöt peuhasivat ulkona lumessa, ja Salsa oli yhtä nätisti ulkonakin. Tiistaina tosin pentu karkasi ensimmäisen kerran omalta pihalta, kun naapurissa kaksi pientä poikaa leikki kauko-ohjattavan auton kanssa. Aikansa Salsa ihmetteli omalla pihalla, muttei lopulta enää voinut vastustaa, vaan kävi moikkaamassa molemmat pojat.

Ei kommentteja: