tiistai 4. marraskuuta 2008

Ensimmäinen kokemus agilitystä

Salsasta on tulossa iso tyttö: sekä akkujen kesto että niiden latausaika tuntuvat lyhentyneen jo selvästi. Pentu on myös ymmärtänyt, että pissalla käydään ulkona. Viime yönä kun heräsin, pentu oli hereillä. Kävin avaamassa ulko-oven, Salsa meni kukkapenkkiin(!) pissalle ja tuli saman tien sisään ja takaisin nukkumaan. Itse odottelin eteisessä. Ihanan kätevää ja nopeaa toimintaa :) Sohvallekin pentu ponnahtaa kevyesti paikaltaan ja on jo ehtinyt kokeilla Morriksen lempipaikkaakin eli selkänojalla lekottelua.

Illalla vietimme tunnin TSAUn hallilla. Ensin Salsa hämmästeli, mihin on tultu, sillä paikalla oli useita koirakkoja treenaamassa ja koirat haukahtelivat ja esteet kolisivat. Ihmettelyn jälkeen alkoi paikkojen tutkiminen. Pää pyöri kuin pöllöllä, kun kaikkea olisi pitänyt ehtiä katselemaan ja maassakin oli paljon kiinnostavia hajuja nuuskittavaksi. Lopulta pentu asettui kerälle jalkoihini ja nukahti. Aika hieno belgin alku.

Kotona olemme jatkaneet tuttujen juttujen harjoittelua: istumista, maahanmenoa ja edessä istumista. Uutena juttuna olen ottanut perusasentoa, mikä onnistuu makupalan avulla hyvin katsekontaktia myöten. Salsa tekee asiat hosumatta ja rauhassa, joten sen kanssa on tosi kiva treenata. Pentu ei myöskään väsy yhdessä tekemiseen, joten pitää muistaa olla tarkkana, että treenipätkät pysyvät lyhyinä. Aikamoinen ero Morrikseen, joka yhä vain loikkii kuin heinäsirkka, olipa tehtävä mikä tahansa. Olen myös koittanut vahvistaa esineitten kantamista kehumalla aina, kun Salsa kantaa jotain, olipa suussa mitä tahansa. Useimmiten mukana kulkee kenkä, mikä sitten salaperäisesti katoaa tai vaihdetaan johonkin leluun. Kaappien liukuovet pentu saa kätevästi avattua - ja sieltähän niitä kenkiäkin löytää - joten niitä on jouduttu teippaamaan kiinni.

Ei kommentteja: