keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Aina nälkä

Meidän pieni pentumme kärsii omasta mielestään jatkuvaa nälkää. Ateriat häviävätkin kupista vauhdilla ja ruoka-ajoista Salsa on tosi tarkka. Kaikkein piinaavinta on odottaa illan viimiestä annosta, kun Morris saa oman iltaruokansa jo reilua tuntia aiemmin. Eilen illalla Salsa piipitti vähän väliä koko tuon ajan ja juoksi toiveikkaana keittiöön joka kerta, kun joku ihmisistä liikahti johonkin suuntaan. Ja vielä kun Morriksen iltapala on parasta mahdollista (broilerin siipiä tai selkiä), niin pentu on ihan täpinöissään. Pari kolme kertaa Salsa on onnistunut nappaamaan liian hitaasti syömään tulleen Morriksen kupista palan broileria ja kerran minulta tipahti pala lattialle. Onneksi näistä kerroista on selvitty, vaikka itse olenkin pelästynyt, kun herkut on nielty lähes pureskelematta. Eilen aloitin matokuurin viikon päästä olevaa rokotusta varten eikä tosiaankaan tarvitse miettiä, tuleeko lääke syötyä muun ruoan seassa vai ei :) Olen lisännyt ruokamäärää, niin että Salsa saa nyt kuivamuonaa n. 3 dl/päivä.


Meillä on muutama aktivointilelu ja Salsa on päässyt kokeilemaan Tornadoa ja Fighteria. Tornado oli ensin täysi mysteeri, mutta muutaman kokeilun jälkeen Salsa on suurin piirtein keksinyt, mistä lelussa on kyse. Fighter sen sijaan avautui heti ensimmäisellä kerralla. Kun Morris potkii palikoita tassullaan, Salsa nostaa ne hampaillaan pois. Eli eroja on koirien tavoissa toimia.

Jatkuvasti sateiset ilmat alkavat jo kyllästyttää, vaikkei koirat niistä tunnukaan välittävän. Lähimetsämme polut ovat vähän väliä täynnä lammikoita. Maanantaina aamulla oli sen verran pakkasta, että kosteikossa oleva isompi lätäkkö oli jäätynyt. Morris sai jonkun vainun ja lähti viilettämään metsään lätäkön toiselle puolelle, Salsa tietysti perässä. Pentu tuli kuitenkin kohta takaisin - ja tietysti suoraan jääriitteessä olleen lätäkön yli. Sinnepä sitten molskahti joka loikalla. Vettä oli ainakin pennun vatsaan asti ellei enemmänkin. Saa nähdä, jäikö tapauksesta ikävä muisto Salsalle. Sisälle tullessa olemme lähes aina eri mieltä siitä, saako tassut kuivata vai ei. Pentu tulee kyllä lähes syliin, kun olen kuivannut Morriksen ja tykkää, kun kuivaan päätä, selkää tai vatsaa. Siis kaikkea muuta kuin varpaita. Minun mielestäni myös tassut kuivataan, Salsa ärisee ja puree. Morris oli ihan samanlainen pentuna, joten eiköhän tästä selvitä. Ja ne tassut (vähintäin 6 kpl) muuten kuivataan joka kerta ;)

Nina kertoi, että Salsa alkaa olla parhaassa saalistuksenopetteluiässä. Meillä saalistusta onkin mukava treenata Morriksen kanssa. En kyllä tiedä, onko Morris aina niin innoissaan kaikista 'leikeistä'. Toisaalta taas eilenkin Salsa kantoi erilaisia leluja suussaan Morriksen yrittäessä koko ajan haastaa pentua leikkimään kanssaan. Morriksen suosikkeja ovat takaa-ajot, kun taas Salsa mieluiten roikkuu karvoissa ja murisee.

Ei kommentteja: