maanantai 1. joulukuuta 2008

Taas suuressa maailmassa

Eilen oli Salsan 3 kk syntymäpäivä. Päivänsankari painoi 7,2 kg ja on 40 cm korkea. Pentu on kasvanut niin, että autoilua varten on hankittava koirille isompi häkki, pää kun alkaa ottaa kiinni Morriksen häkin kattoon :( Olen päätymässä kevythäkkiin, jotta häkkiä ei tarvitse aina pitää käyttövalmiina auton takana.

Tutustuimme pitkästä aikaa suureen maailmaan ja lauantaina teimme hihnalenkin lähikaupan kautta (polkupyöriä, autoja ja rollaattori), kuljimme tunnelista ja ihmettelimme vielä liikennettä ylittämällämme valtatiellä. Eilen kävimme Kupittaalla jalkapallokentän laidalla ja pentu sai runsaasti rapsutuksia ja ihailua. Liikkuukin kuulemma kuin gaselli :) Hyvin on tyttö sosiaalinen. Saattaa kyllä ensin perääntyä, jos vieras kyykistyy ja odottaa pennun tulevan luokseen. Omassa tahdissaan kun saa mennä tykö, onkin sitten valmis kiipeämään vaikka syliin asti. Ja ei, emme ole edelleenkään opiskelleet luvanvaraista ihmisiin tutustumista. Eilen kävimme toistamiseen vanhempieni luona eikä ensimmäisellä käynnillä ihmetellyssä porraskäytävässä ollut enää mitään erikoista. Portaat ensimmäiseen kerrokseenkin Salsa kulki hienosti ylös ja alas.

Isäni toi koirille taas peuran lihaisia luita ja pilkkoi ne valmiiksi. Annoin iltapalaksi molemmille luut ja nyt viimeistään uskon, ettei Salsalle kannata antaa kovin paljon naudan kokonaista putkiluuta pienempää luuta jyrsittäväksi. Jos nimittäin luu mahtuu jotenkin päin kokonaisena suuhun, sen voi myös niellä, näyttää pentumme tuumivan. Vähän joutui Salsa luun nieltyään kakomaan ja toivoin, että luu olisi tullut saman tien takaisin, mutta vatsaan se meni. Täytyy alkaa syötää luut kädestä tai sitten, jos joskus barfiin siirrymme, hankkia ne valmiiksi jauhettuna, kunnes neiti malttaa pureskella ruokansa.

Ei kommentteja: