maanantai 29. joulukuuta 2008

Huomenna 4 kk



Sain vihdoin tänään otettua uuden objektiivini mukaan metsälenkille. Muutamana päivänä on ollut hieno, kirkas ilma, mutta tänään taivas oli taas paksussa pilvessä eikä valo taaskaan meinannut oikein riittää. Parempina päivinä taas on ollut muita menoja niin, ettei kunnon lenkkeilyä valoisana aikana ole ehtinyt tehdä. Objektiivi toimii kuten odotinkin, nyt vielä taivaalta kunnon valot päälle, niin pääsen sitä kunnolla testaamaan.


Salsa täyttää huomenna 4 kk. Tänään oli aamulla toinen rokotuskerta, mikä sujui hienosti ja lääkäri kehui Salsaa reippaaksi ja rohkeaksi. Salsa painaa n. 9 kg ja oli eilen 45 cm korkea. Vaikka lääkärissä olikin reipas, niin muuten maailmaan on tullut paljon ihmeellisiä asioita. Iltakävelyllä kivinen rajapyykki, tänään metsässä kaatuneen puunrungon juurakko, ulos astuva naapuri iltapimeässä jne. ovat saaneet aikaan pystyt niskakarvat ja 'bof-bof' -haukahdukset. Naapuria emme lähteneet tien toiselle puolelle taputtelemaan, mutta muut ihmetykset olemme käyneet yhdessä katsomassa lähempää eikä niissä mitään erityistä sitten olekaan ollut.

Ninalta mukaan saamamme penturuoka loppui eilen ja nyt maistuu saman merkin aikuisruoka. Vähitellen voisi varmaan alkaa siirtyä kahteen ateriaan/pv, mistä Salsa luultavasti on hyvinkin eri mieltä.

Mikaelin kaverin perheessä on kolmisen viikkoa Salsaa nuorempi husky-poika ja lauantaina viimein teimme iltakävelyn Jakea moikkaamaan. Kyllä Salsa ensin mietti häntä koipien välissä, että mikä on homman nimi, mutta pian pennuilla oli tosi hyvät painit ja takaa-ajot käynnissä. Kerrankin Salsa sai sydämensä kyllyydestä roikkua niskassa ja karvoissa, juosta edellä ja perässä ilman että toinen olisi kiljunut apua tai hermostunut, niin kuin Morriksen kanssa usein käy. Pennut ovat saman kokoisia, joten leikki oli sikälikin tasaväkistä. Vihdoin Salsalle löytyi sopiva koirakaveri.

Olemme myös pitkästä aikaa vähän opiskelleet ja uutena asiana otin vähän liikkeestä seisomista. Perusasennosta olen tehnyt 'siirtyvän' eli otan pienen pienen askelen eteen ja annan sivulle-käskyn. Noutokapulan (siis jälkikapulan) Salsa osaa nostaa lattialta. Luovutus tosin on malttamaton ja kapula putoaa saman tien käteeni kun kuonon on sopivalla korkeudella. Eli pitänee nyt vahvistaa tuota kapulan pitämistä.

Ei kommentteja: