perjantai 26. joulukuuta 2008

Arki edessä jälleen

Hyvin siitä joulusta selvittiin (ja Salsakin selvisi): viimeisiä pyhiä vietellään. Pentu on ollut niin kiltti ja helppo kuin vaan olla voi. Kuusesta ei ole ollut tippaakaan ihmeissään tai kiinnostunut. Joulun kunniaksi laitoimme paremmat matotkin lattialle ja puhtaana ovat pysyneet. Itsestä tuntuu, ettei ole viikkoon ehtinyt ajatella kuin muitten tarpeita ja mukavuutta, joten ihan kiva kun arki taas alkaa ja ehkä ehtii tehdä enemmän itseä kiinnostavia asioita. Koko perheellä tosin loma jatkuu, joten mihinkään normaaliarkeen emme vielä palaa. Lapsetkin ehtivät loppiaisen jälkeen vain päiväksi kouluun ennen kuin suuntaamme kaikki viikoksi Gambiaan.

Aattona kun sukua oli meillä enemmänkin koolla isovanhempia ja pieniä serkkuja myöten, Salsa veteli sikeitä keittiössä. Käyttäytyi muutenkin mallikelpoisesti eikä hötkyillyt tai villiintynyt vaikka menoa aika ajoin riittikin. Pysyttelipä poissa jaloista. Pienimmästä vieraasta, vuotta itseään vanhemmasta Eliotista Salsa olisi tykännyt kovasti ja halusi kulkea pojan perässä tämän kasvoja tai takaraivoa välillä lipoen. Tästä ei Eliot tykännyt yhtään ja hellyydenosoituksia piti sen takia vähän hillitä. Koirat saivat pari herkkupalapakettia sekä siili- ja fasaanipehmot, joista siili on Salsan suosikki, koska se sopii hyvin suuhun ja vinkuu.

Joulupäivänä vierailimme taas maalla Villen kotona. Talo ja tavat olivatkin jo kuusenhakureissusta tuttuja. Sen sijaan Villen kummit olivat uusia tuttavuuksia ja etenkin Pekalle piti pari kertaa sanoa 'bof'. Tänään sama toistui, kun olimme minun vanhempieni luona Turussa ja rappukäytävässä tuli vieraita ihmisiä vastaan. Nyt en sitten tiedäkään, miten moiseen käytökseen pitäisi suhtautua... Kaupunkilähiön menoa ihmetellessä oli pissaaminenkin tosi työn takana. Salsan pää pyöri kuin pöllönpojalla, kun koko ajan jossain näkyi auto/ihminen/koira tai kuului auton/ihmisen/koiran ääniä ja kaikki piti tietysti nähdä ja kuunnella, niin että tarpeitten teko unohtui kokonaan. Vietimmekin melkoisen osan reissusta ulkona, mikä kieltämättä kiristi hermojani, kun tiesin muitten istuvan jouluherkkujen ääressä. Kotona kun Salsa edelleen käy pissalla 1,5 - 2 t välein päivisin, niin tällä kyläreissulla 4 t meni ihan hienosti pissaamatta.

Kyläilyjen lisäksi emme sitten olekaan ehtineet kuin ulkoilemaan. Sää on vihdoin kylmentynyt hiukan ja koirat pysyvät puhtaina ja kuivina lenkeillä. Ihanaa, vaikkei Salsa juuri kuraa kerääkään turkkiinsa. Morrista pitää kuitenkin pukea kurahaalariin ja tassuja kuivata molemmilta märemmillä keleillä.

Ei kommentteja: