sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Salsa kävi kaupungilla ja tapasi poliisit

Tänään viimein sää oli mukava ja aikatauluihinkin sopi visiitti suuressa cityssä eli Turun keskustassa. Otin siis heti vakavasti kurssinvetäjämme kehotuksen viedä Salsaa erilaisiin paikkoihin ;)

Lähdimme tyttöjen kesken liikkeelle (Ilona tuli mukaan) jouluikkunoita katselemaan. Menimme kaupungille jo tuntia ennen kauppojen avautumista, jotta kaduilla olisi vielä rauhallista. Veimme auton työpaikkani parkkihalliin, mistä kiipesimme porraskäytävää pitkin kadulle ilman mitään ihmettelyä tai ongelmia. Ihmisiä ei tosiaan ollut liikkeellä kuin joitain harvoja, mutta hajuja riitti talojen kivijaloissa ja tolpissa. Yliopistonkadulla kävelemisessä ei ollut mitään ihmeellistä, katselimme rauhassa Stockan jouluikkunaa ja Salsa sai rapsutukset mieheltä, joka tunnisti rodun kaverinsa koiran perusteella. Seuraavaksi menimme sisälle Hansa-kortteliin ja sain Salsan hienosti pitämään kontaktia kun ihmisiä tuli vastaan. Salsa ei ihmetellyt yhtään ostoskeskusta, joten kävelimme vain sen läpi ja päätimme mennä vielä torin yli Wiklundin ikkunaa katselemaan. Torilla oli puluja, joita olikin kiva hätistellä lentoon.

Kun tulimme taas takaisin torin yli ja olimme jo pääsemässä kadunreunaan, viereen pysähtyi poliisien maija. Mietin heti, että onko koiran päästäminen torille kiellettyä torin ollessa tyhjänäkin... No, autosta nousi miespoliisi, joka tuli luoksemme ja kysyi hymyillen, että 'onko se tervu?', meni kyykyyn ja sai saman tien Salsan syliinsä. Oli kuulemma menossa huomenna hakemaan grotskua itselleen Jyväskylästä. Hetken juteltuamme autosta tuli naispoliisi myös pentua ihmettelemään ja kertoi, että hänellä on samasta pentueesta tervu. Juttelimme jonkun aikaa, kunnes poliisit siirtyivät kahvijonoon ja me jatkoimme matkaa jälleen Hansa-kortteliin. Nyt ihmisiä olikin jo paljon enemmän, mutta upeasti kontaktia pitäen Salsa kulki mukanani eikä edes vilkaissut alle metrinkään päästä ohitettavia tai ohikulkevia ihmisiä. Mahtava koira! Kadulla tapasimme vielä tädin, joka sanoi työnsä puolesta tapaavasa malinois'ta ja kehui Salsaa hyvinkasvatetuksi - tämä kun vain istui sievästi paikoillaan naisen tullessa juttelemaan ja rapsutellessa pentua leuan alta :) Muutenkin huomasin ihmisten katselevan meitä, kun Salsa kulki vierelläni remmi löysällä ja minua katsoa killittäen. Siinäpähän ihailivat kateellisina ;D

Meillä oli siis tosi onnistunut kaupunkikävely. Pitää miettiä, mihin pennun kanssa seuraavaksi menisi... Pitänee käydä ainakin jossain vieraassa agilityhallissa tms, jossa olisi koiria ja niitten ääniä. Pelkät ihmiset kun eivät pikkuista selvästikään hämmennä. Olen kyllä tosi onnellinen ja ylpeä reippaasta koiruudestamme. Odotin, että joku juttu tänään olisi pentua mietityttänyt ja ihmetyttänyt, mutta eipäs niin vaan käynytkään :)

Ei kommentteja: