keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Kiltti hikipinko

Eilen oli taas koulupäivä. Pentukurssin illan aiheina olivat pysähtyminen, remmikävely, kontaktikävely, aktivointi sekä jäljestys. Johtuiko sitten paremmista makupaloista (keitettyä sydäntä), taluttimeen ja pantaan tai kurssipaikkaan tottumisesta, mutta kerta oli meidän tähän mennessä paras. Noora sanoikin Salsan olevan kurssin hikipinko :) Ja tosi upeastihan meillä meni: Remmissä Salsa ei vedä oikein koskaan muutenkaan ja kontaktikävely ihmisten ympäri pujotellen ei olisi voinut enää paremmin mennä. Pentu kulki vasemman jalkani tuntumassa ja katsoa killitti ylöspäin ympäristöstään piittaamatta. Ihana lapsi. Kuulemma Salsa on myös kadehdittavan kiltti kurssin vetäjän ja muutaman kurssilaisenkin mielestä. Ja kun homma kävi taas tylsäksi pennun mielestä, se asettui makaamaan ja aikansa tarkkaavaisena kouluttajan ohjeita kuunneltuaan teki kerän jalkoihini. Jäljestystä opettelimme pimeässä ja sateisessa metsässä. Olosuhteet olivat tosi kurjat, mutta muutaman metrin jäljen teimme jokainen silti. Salsa ei oikein vielä oivaltanut, mistä hommassa on kyse, vaan kulki koko matkan aika laajalla kaarella edes takaisin jäljen yli. Noora kehottikin tekemään vaikka nurmikolle jäljen, jotta Salsa ymmärtäisi idean. Pitää käydä vaikka läheisellä jalkapallokentällä jäljestämässä nyt, kun ei lunta ole.

Edellispäivänä sain tarpeeksi Morriksen kiusaamisesta ja otin ulos mukaan vesipullon. Neljän ruiskaisun jälkeen Salsa uskoi, ettei Morriksen kimppuun hyökätä ja pelkkä kielto pysäytti pennun aikeet. Sillä kertaa. Muistinvirkistystä tunnutaan tarvittavan jokaisella metsälenkillä.

Olin eilen illalla pari tuntia poissa ennen pentukurssia. Vaikka Salsa yleensä on toimelias ja aktiivinen ilta-aikaan, pentu oli nukkunut melkein koko poissaoloni ajan eteisessä kenkieni vieressä. Eli selvästi se menee 'virransäästötilaan', kun olen poissa. Hyvä juttu!

Viikonlopun luiden ahmimisesta selvittiin kovalla vatsalla. Yksi luunpala tuli ulos oksennuksen mukana edellisyönä.

Salsasta on alkanut irrota karvaa ja häntään on jo kasvanut hiukan hapsuja. Ulkomuodoltaan pentu muistuttaa tällä hetkellä kutistettua malinois'ta :)

Ei kommentteja: