keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Pentukurssi päättyi

Selvitimme pentukurssin kunnialla loppuun eilen. Tosin tuo viimeinen kerta oli minusta yhtä tyhjän kanssa. Paikalla oli suunnilleen puolet kurssilaisista eli aikaa olisi ollut tehdä vaikka mitä, mutta pysyttelimme tiukasti ohjelmassa. Ensin siis kuuntelimme pitkään kouluttajan negatiivissävyistä selitystä koiranäyttelyistä ('itse valitsen koiran aina käyttöominaisuuksien perusteella'), minkä jälkeen jokainen vuorollaan esitti koiransa vähän niin kuin näyttelyssä. Tämän jälkeen tehtiin pari luoksetuloa ihmis-koira -kujan läpi ja vielä pujoteltiin häiriöryhmän ympäri koiran pitäessä kontaktia ohjaajaan. Koko ryhmä selvitti tehtävät hienosti ja ongelmitta. Mitään uutta emme siis oppineet, kunhan selvisi, mitä koira jo osaa. En ymmärrä, miksei aikaa käytetty vaikka vanhojen juttujen kertaamiseen ja oppimisen tarkistamiseen tai vaikka annettu vähän vinkkiä, miten tästä edetään. Lopuksi vielä saimme kuulla, miten hyvää ruokaa Eukanuba on koiralle ('kuivamuona on erinomaista ja pitkän kehityksen tulos') ja jokainen sai pussillisen ruokaa mukaansa. Omani kyllä 'unohdin' halliin... Tämän viimeisen kerran takia jäi vähän huono maku koko kurssista, ja aloin jo miettiä pentujatkokurssin mielekkyyttäkin. Pitäisi varmaan antaa vetäjälle palautetta, että puhuisi vähemmän ja kouluttaisi enemmän ;)

Nina pitää porukalleen koulutuksia lauantaisin Tuusulassa ja olen vähän miettinyt, josko joku lauantai hurauttaisimme paikalle. Tekisi niin kovin mieli saada Ninan arvio Salsasta ja meidän osaamisestamme.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi, että teille jäi viimeinen kerta kurssista negatiivisesti mieleen! Uskomatonta touhua kylläkin tuon kouluttajan osalta. Olette lämpimästi tervetulleita käymään meidän harjoituksissamme:) Tosin ne eivät ole ihan joka lauantai vaan ainoastaan tiettyinä päivinä, jotka löytyvät tuolta omalta palstaltamme:)
Rauhallista Joulun aikaa Salsalle perheineen, - Nina